En hel del att prova på ny festival i Hyllinge

HYLLINGE.

Sugen på att prova på parkour, graffiti eller breakdance? Det finns det möjlighet till när Åstorps kommun arrangerar den purfärska mini-festivalen Try it! i Hyllinge.

Av
Mikael Öhrn

Äventyrarna och stuntartisterna Rackartygarna kommer att vara där, likaså pantomimartisterna och akrobaterna Cirkus Trattofon. De förstnämnda kommer att hålla i stuntshow, parkouruppvisning, samt lära ut tips och tricks i parkour. De sistnämnda kommer att ge en mimikföreställning, samt hålla i workshop. Dessutom alltså graffiti, breakdance och en hel del studsmattor och hoppborgar på plats på ombyggda Hyllinge torg.

– Vi har försökt få med sånt vi tror att ungdomarna skulle tycka om och tycka vara roligt att testa på, säger Helena "Helle" Andreasson, fritidsgårdssamordnare i Åstorps kommun och en av de som är ansvarig för Try it!

Vecka 25 arrangerade kommunen för första gången Bjärshögsfestivalen i Åstorp, en minifestival som hade sitt största fokus på musik och teater. Den 10-11 juli arrangeras Try it! i parken i Hyllinge och vecka 33 och 34 arrangeras Vattenkalaset i Kvidinge för fjärde året. Så klart finns det en tanke med de tre arrangemangen, liksom att de hålls i kommunens tre tätorter.

– Tanken med att ha öppna arrangemang som dessa är att vi vill ha aktiviteter som man slipper anmäla sig till, så att vem som helst kan komma in, säger "Helle" Andersson och fortsätter:

– Det ska finnas något för barn och ungdomar var man än bor i kommunen.

Kommunens fritidsgårdar kommer att finnas på plats, redo att bli utmanade.

– Så barnen kan utmana i olika lekar och tävlingar, säger "Helle" Andreasson, som förstås hoppas på en god uppslutning.

– Jag hoppas det blir något bra, så att det kan bli en återkommande grej, fortsätter hon.

I samband med Try it! kommer även den nya parkourbanan i Hyllinge invigas. Hela festivalen är det fritt inträde till. Det går dessutom gratis bussar hit från de flesta av kommunens hörn. Mer information om innehåll, hålltider och busstider finns på kommunens hemsida.

Publicerad 04 July 2018 00:00