Åstorp ett smakfullt val enligt årets företagare

ÅSTORP.

Det började med utkörning av sushi från egna lunchrestaurangen, men ledde snart till egen produktion och utkörning av det mesta inom kallskuret. Nu är det snart inte bara företaget och personalen som flyttat till Åstorp, utan även ägarna bakom årets företag i Åstorp Just Tasty.

Av
Mikael Öhrn

Under onsdagskvällen var det dags att utse årets entreprenör, nyföretagare och företagare i Åstorp. Dessutom hade ett nytt pris – årets hållbarhetspris – instiftats. Till årets företagare utsågs Just Tasty, som producerar och levererar så kallad kallskuren mat till i huvudsak Skåne, från de egna lokalerna i södra Åstorp.

– Vi är väldigt glatt överraskade. Vi var inte alls förberedda på detta. Det är hedrande och jättekul, men utan vår personal hade det aldrig gått, säger Angelo Lundqvist, som driver Just Tasty tillsammans med sambon Thao Hoang.

Det hela började en gång i tiden i Helsingborg, men när det var dags att göra den tredje flytten dök möjligheten att flytta verksamheten till Åstorp upp. Ett val paret inte ångrat.

– Vi blev positivt överraskade. Enligt mig är Åstorps kommun en fantastisk kommun att bedriva verksamhet i. Vi har ett nära samarbete med både kommunen och banken. Man känns inte bara som en i mängden som man lätt kan känna i Helsingborg, om jag får säga så, säger Angelo Lundqvist.

Efter att företaget flyttade hit för tre år sen, har även stora delar av personalen dragit upp och flyttat sina bopålar hit.

– Det är många som blivit kära i Åstorp, säger Angelo Lundqvist och avslöjar att även han och sambon Thao Hoang är på väg hit.

– Vi kommer att flytta hit, vi håller på att leta efter det rätta huset.

Det som kännetecknar företaget, utöver att det är familjeägt, är att det är stort fokus på det lokala och nära.

– Vi gör allting själva, från början till slut. Vi tillverkar allt på fabriken och kör ut det i våra egna bilar lokalt, säger Angelo Lundqvist.

Varför har detta varit viktigt för er?

– Det är det som vi personligen tror på. Det här är ett litet och familjeägt företag, vi tror på närheten. Men lokalt. Vi vill inte upp i Stockholm, så kallat, utan vi vill hålla oss här nere och ha våra lokaler och kunder här nere.

Övriga pristagare var Rafal Malysa och Christer Jonasson, Åstorps Byggnads AB (årets nyföretagare), Mogens Hansen, Samaju Utbildning AB (årets entreprenör), samt Lennart Pehrsson, Magnihills gård (årets hållbarhetspris).

Publicerad 17 May 2018 00:00

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag