Allt färre ungdomar går arbetslösa

BJUV/PERSTORP. Ungdomsarbetslösheten fortsätter sjunka, inte minst i Bjuvs kommun. I april låg ungdomsarbetslösheten här på 9,8 procent, eller 78 personer. Så låg har ungdomsarbetslösheten inte varit sen juli 2008. Under de tolv senaste månaderna har ungdomsarbetslösheten minskat med 1,4 procentenheter, men sett under de fem senaste månaderna har den däremot sjunkit med hela 5,1 procentenheter. Allt enligt statistiktjänsten Newsworthy.

Men det är inte bara i Bjuvs kommun som andelen arbetslösa ungdomar har blivit färre. I Perstorps kommun ligger minskningen på hela 3,1 procenter, under de tolv senaste månaderna. Totalt går 15,7 procent av ungdomarna här arbetslösa, vilket dock är nästflest i Skåne.

I Örkelljunga kommun ligger minskningen under de senaste tolv månaderna på 2,5 procentenheter, idag är 10,1 procent av ungdomarna här arbetslösa. I Klippans kommun ligger minskningen under samma tidsperiod på 1,4 procentenheter, idag är 10,4 procent av ungdomarna här arbetslösa.

När det gäller Åstorps kommun är förändringen lika med noll. Precis som för ett år sen går 13,3 procent av ungdomarna här arbetslösa.

Publicerad 16 May 2018 00:00