Eddy Nilsson hoppas på fint väder när veteranbilträffarna kickar igång på Söderåsens Wärdshus den 17 maj.

Eddy Nilsson hoppas på fint väder när veteranbilträffarna kickar igång på Söderåsens Wärdshus den 17 maj. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Böner om fint väder när veteranerna intar Billesholm

BILLESHOLM.

Som traditionen bjuder blir det bilträffar vid Söderåsens Wärdshus i Billesholm även i sommar. Nu ber initiativtagaren och huvudarrangören Eddy Nilsson till vädergudarna om fint väder.

Av
Mikael Öhrn

Den går in på sitt elfte år – veteransbilträffen i Billesholm. Precis som förra året arrangeras den vid Söderåsens Wärdshus. Första datum på programmet är den 17 maj.

– Sen rullar det på i vanlig ordning den andra torsdagen i månaden, säger Eddy Nilsson, som på grund av att Kristi Himmelfärdsdag i år infaller den andra torsdagen i maj, har flyttat den första träffen till just den 17 maj.

Som vanligt har de olika dagarna varierande teman.

– Alla är förstås välkomna, men i och med vi har tema försöker vi hålla på det, säger Eddy Nilsson och rabblar upp de olika teman i tur och ordning:

– Fordbilar, Opel och Chevrolet, samt Saab och Cadillac. Sen har vi Volvo för sig, för det finns rätt så många. Likadant med Folkvagn, den har vi också många av.

Då återstår det bara att vädret är fint också.

– Nu hoppas jag bara att vi har tur med vädret. Vi har faktiskt haft det tidigare, förutom ifjol. Men då hade vi ingen sommar alls, säger Eddy Nilsson.

Varje träff öppnar klockan fyra på eftermiddagen och håller sen på, mer eller mindre, till sista bil lämnar området. Datum för de olika träffarna är den 17/5, 14/6, 12/7, 9/8 och 13/9.

Publicerad 03 May 2018 11:24