Skejtpark snart redo för åkning

KLIPPAN.

Den har varit efterfrågad länge och nu är den äntligen på plats. Lördagen den 12 maj är nämligen den nya skejtparken i Klippan redo för såväl invigning som åkning.

Av
Mikael Öhrn

Tösabidarna kommer att ha uppvisning och hålla i en skejtskola, Skatepunkbandet Keyframes kommer att spela, konstnärsduon Brohemia lär ut hur man målar med sprejfärg och så långt de räcker kommer matbiljetter delas ut till dem som åker i parken för att ta del av mat från Bjärhus gårdsbutik. Dessutom kommer Actionbolaget att finnas på plats med sina produkter, AllaKan finnas på plats med sina rullstolar och lokalpolitkerna kommer att hålla traditionsenliga invigningstal.

– Efterfrågan om en skatepark har funnits länge. Vi har träffat ungdomarna och vi har tillsammans tagit fram ritningen över skateparken. Det ska bli kul när parken öppnar för allmänheten och vi på Ung Fritid i Klippan hoppas och tror att den kommer bli väl använd. Vi har köpt in skateboardar och hjälmar som kan lånas av de som inte har egna, och vi tittar just nu på hur det ska gå till rent praktiskt, säger Lars Hultin, projektledare för den nya skejtparken, till Klippans kommuns hemsida.

Planeringen och arbetet med den nya skejtparken, belägen mellan Sågen och Åbyskolan, har tagit ungefär ett år. Parken är framtagen av kommunen, i ett nära samarbete med ungdomarna själva, och den är utformad av Pivotech, samma företag som ligger bakom bland annat skejtparkerna i Bjuv och Örkelljunga också, och byggd av ENR Scandinavia.

Invigningen börjar klockan 13.

Publicerad 17 April 2018 11:04