Vaccination på apotek ska avlasta vårdcentralen

PERSTORP. Det har funnits oro för att Apoteket i Perstorp skulle försvinna, efter att den enda banken nyligen stängde på orten. Men istället satsar Apoteket på ny verksamhet – vaccinationer.

Av
Martin Wingren

Efter att Swedbank beslutade att stänga kontoret i Perstorp har det funnits en oro för att även annan service, såsom Apoteket skulle stänga. Något som inte kommer att ske, enligt Louise Millycke som är chef för Apoteket Näckrosen. Istället satsar verksamheten på att införa vaccinationer, efter att kunderna uttryckt att det finns ett behov på orten och för att avlasta ortens enda vårdcentral.

– Det är många som beklagat sig över att banken har stängt och varit oroliga för att även vi skulle stänga. Men det går bra för oss och vi har många stamkunder så vi kommer inte att lägga ner, säger Louise Millycke och fortsätter:

– På vårdcentralen blir det ofta en lång kö och det är många som vänder sig till Klippans vårdcentral istället. Vi vill vara ett komplement till vårdcentralen och vi hanterar ju redan vaccinen.

Apoteket har ett samarbete med vårdföretaget Adxto Care och en sjuksköterska från företaget kommer att vara på plats en gång i veckan, på tisdagar, för drop in-vaccination mot exempelvis influensa, fästing/TBE, hepatit A och B och stelkramp med flera.

– Det är nytt att Apoteket har vaccinationer och det börjat komma i storstäderna men nu prövar vi det här i Perstorp och ser om det är något som folk tycker är bra. Det är ju många som är ute och reser och många är ute i sista stund för att vaccinera sig, säger Louise Millycke.

Publicerad 06 April 2018 00:00

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag