Högre resultat än väntat för Bjuv

BJUV.

Resultatet för Bjuvs kommun blev 11,4 miljoner kronor högre än budget. Något som bland annat beror på högre skatteintäkter och lägre driftskostnader.

Av
Martin Wingren

– Resultatet visar att Bjuvs kommun i grunden har en god och stabil ekonomi. Det är bra eftersom vi under kommande år behöver göra flera stora investeringar för att fortsätta att utveckla Bjuv i den positiva riktning som vi gör nu, säger Anders Månsson (S), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Resultatet blev totalt 25,4 miljoner kronor och av dessa är förslaget att ytterligare 12 miljoner avsätts för att täcka beräknade kostnader för de stora översvämningarna som drabbade kommunen i juni 2016. Efter avsättningen uppgår resultatet till 13,4 miljoner kronor. Tillsammans med de sedan tidigare avsatta 24 miljonerna innebär det att den totala avsättningen uppgår till 36 miljoner kronor.

Under 2017 gjorde Bjuvs kommun investeringar om totalt 141 miljoner kronor. Några av de större investeringarna var bland annat nya Brogårdaskolan, markförvärv för att möjliggöra framtida bostadsbyggande, gatubelysning (LED), ny central lekplats, multisportsarena och nyckelsystem för särskilda boenden.

Publicerad 05 April 2018 10:44

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag