Minskning av fritidshuspriser

Av
Martin Wingren

ÖRKELLJUNGA. Prisutvecklingen för fritidshus i Skåne län har minskat med fem procent de senaste fem åren, enligt statistik från Fastighetsbyrån som listat de kommuner där det varit minst 10 försäljningar under perioden. Örkelljunga följer trenden, där minskningen har varit sex procent, vilket är sämst prisutveckling i Skåne. En helt annan utveckling när det gäller prislappen har andra skånska kommuner sett - 22 procent dyrare i Båstad, i Sjöbo 47 procent dyrare och i Kristianstad 46 procent dyrare.

- Fritidshusmarknaden följer till viss del marknaden för permanentbostäder och vi får se om vinterns turbulens avspeglas nu när sommarstugorna börjar säljas. Samtidigt är det en del andra lokala faktorer som påverkar utvecklingen för fritidshus. Efterfrågan från andra länder är en sådan faktor som till exempel påverkar Västkusten och Skåne i hög grad, säger Johan Engström, VD på Fastighetsbyrån, i ett pressmeddelande.

Medelpriset för fritidshus i Skåne län är idag cirka 1,4 miljoner kronor, medelpriset för Örkelljunga är 666 000 kronor.

Publicerad 04 April 2018 14:25

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag