Gurkodlare och kaféägare blev årets kvinnliga företagare

KVIDINGE.

Maria Isberg på Sånnagården har blivit utsedd till Årets kvinnliga företagare, i Åstorp.

Av
Martin Wingren

Det är Centerkvinnorna som delar ut utmärkelsen och i år gick den till Maria Isberg som driver Sånnagården med kaféverksamhet, butik och trädgårdsmästeri.

– Det är jätteroligt och hedrande, det är lite belöning för allt hårt arbete man lägger ner. Det är en livsstil, mer än ett heltidsarbete, säger hon.

Maria Isberg driver gården tillsammans med sin make men hela familjen hjälper till för att hålla verksamheten igång. Den 24 april är det premiär för säsongen och då öppnar kaféet, som är öppet dagligen fram till 1 juli. Förra året gjordes en satsning på en ny kafédel med plats för 120 gäster. Bakar gör man själv i det vedeldade stenugnsbageriet. Men huvudnäringen är trädgårdsmästeriet, med 15 säsongsanställda.

– Vi har 22 000 kvadratmeter växthus och odlar 1 000 ton gurkor om året. Vi odlar även tomater och blommor, säger Maria Isberg som även är engagerad i Smaker från Söderåsen.

Under året arrangeras olika marknader på Sånnagården. Den 6 maj är det vårmarknad och i november och december är det julmarknad.

Maria Isberg arbetar med gårdens verksamhet på heltid sedan åtta år tillbaka och trivs bra.

– Egentligen är jag förskollärare men det blev svårt att kombinera med detta. Det är frihet under ansvar att vara egenföretagare, säger hon.

Publicerad 23 March 2018 14:19