Ingenjör sadlade om till gymägare

ÖRKELLJUNGA.

Efter att ha jobbat som ingenjör under många år kände Dragce Petrovic att det var dags att göra något helt annorlunda. Så han köpte en fastighet i Örkelljunga, blev hyresvärd och så småningom gymägare.

Av
Martin Wingren

Dragce Petrovic sålde sin lägenhet i Malmö, sade upp sig från jobbet på Tetra Pak och letade efter något som kunde bli en nystart. Sedan ett år driver han Gym8 i sin egen fastighet, granna med brandstationen i Örkelljunga, där han även har lägenheter.

– Jag jobbade som automationsingenjör och var ute och reste, som mest 200 dagar om året. Men jag kände att jag behövde göra något nytt och så hittade jag den här fastigheten, säger han.

Han analyserade konkurrensen i Örkelljunga, där hans gym blev det fjärde på orten.

– Det saknades ett gym för de 80 procent av invånarna som vill ha grundträning för att få bättre kondition i vardagen. I början hade jag bara tre medlemmar så det är klart att det var lite nervöst men nu är gymmet uppe i cirka 150 medlemmar, säger Dragce Petrovic och fortsätter:

– Jag ger inte upp, jag är van vid att lösa saker. När jag reste i jobbet som ingenjör kunde jag hamna på den mörkaste slätten i Ryssland och fick klara uppgiften själv. Jag är en skruv- och mutter-kille, jag har byggt mycket av inredningen i gymmet själv.

Han hade egen erfarenhet av att träna sedan innan men det som driver honom är kontakten med människor. Även hans eget liv har förändrats sedan han flyttade till Örkelljunga och lämnade ingenjörskarriären bakom sig.

– Tempot är lägre, jag mår bättre och det finns en frihet här. Det är nära till naturen men om jag vill till Malmö så är det bara en timme bort. Innan bodde jag i en lägenhet, nu har jag en fastighet som jag går och pular på, säger Dragce Petrovic och ler.

Publicerad 21 March 2018 16:08