Nedskräpning väcker debatt

ÖRKELLJUNGA.

I förra veckan skrev vi om krav på åtgärder mot nedskräpning. Något som väckt åsikter hos läsarna som känner igen problematiken. Här är ett urval av kommentarerna. Gå in du också på Lokaltidningen Söderåsen på Facebook och läs mer och kommentera.

Av
Martin Wingren

Björn Sandher: "Visst har Agneta rätt. Örkelljunga har blivit skräpigt och snuskigt. På Storgatan ligger sopor slängda överallt och ofta bara ett par meter från den papperskorg kommunen välvilligt har placerat där. Många verkar ha problem med sin salivkörtel och vräker nonchalant ut stora äckliga spottloskor lite varstans. Hundskitarna ligger tätare än lyktstolparna och följer villigt med in till butiker och bostäder för att där sprida sin skitstank. Det skulle behövas kameror på mängder av ställen i byn, både som trygghet och övervakning."

Karin Haack: "Det är inte bara inne i Örkelljunga som det ser hemskt ut. Resten av kommunen ser hemsk ut oxå. Jag kan bara skriva om biten från Skånes Fagerhult till Örkelljunga men antar att hela kommunen ser likadan ut. Om man nu ser nån som missar papperskorgen el ta upp hundens skit el vad det nu än är då kan man väl säga till personen ifråga. Berätta du du missade papperskorgen som e där o peka. De flesta förstår kroppsspråket."

Kim Nielsen: "Skånes fagerhult har blivit värre den sista tiden och då menar jag hundägare. Vart man än går ligger skit oavsett om det är snö eller inte.. tröttsamt!!"

Charlotte Wahlqvist: "Håll Sverige rent hade vi för längesen och behöver tas tillbaka! Skräpplockardagar har jag gjort många gånger med mina skolklasser!"

Publicerad 13 March 2018 14:46

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag