Utmaningar i budgeten i Åstorp

Av
Martin Wingren

ÅSTORP. Utmaningar i budgeten men ett ökat inflyttande till kommunen. Det visar bokslutskommunikén för 2017. Bokslutskommunikén levererar en sammanfattning i siffror av året som gått. I denna finns bland annat befolkningsstatistik, information om arbetsmarknad, investeringar och kommunens preliminära resultat för det gångna året.

Under februari redogjordes kommunikén för kommunen i kommunstyrelsen och kommunens arbetsutskott. Siffrorna visar på ett lägre resultat jämfört med budgeten för 2017. Budgeterat resultat var satt till 19 miljoner kronor och resultatet blev 4 miljoner kronor. En annan utmaning som kommunen står inför är den växande arbetslösheten.

En positiv utveckling märktes dock i befolkningsökningen och de investeringar som gjorts, framför allt gällande de digitala verktygen i kommunen skolor.

– Vi står inför samma utmaningar som de flesta kommuner gör, vilket innebär att vi framöver måste ha ett helhetsperspektiv, nytänk och förbättrade, interna processer för att framöver leverera samhällsnyttiga funktioner till våra kommuninvånare, säger Magdalena Stajcic, ekonomichef i Åstorps kommun, i en kommentar på astorp.se.

Publicerad 28 February 2018 08:45

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag