Snabb elbils-laddning på väg till Perstorp

PERSTORP. Kommunen vill att en snabbladdningsstationer för elbilar placeras i Perstorp och nu ser det ut att bli verklighet.

I dagsläget finns det ingen möjlighet att snabbladda sin elbil utmed 21:an. Därför vill Perstorp att en sådan station, med betalfunktion, placeras i kommunen. Förslag på plats är vid infarten till centrum, i närheten av där den för Perstorp kännetecknande Ättiksflaskan står. Där finns det redan en parkering som kan göras om till snabbladdningsplats. En laddning ska ta cirka 20 minuter.

– Det finns ingen annan plats att ladda på mellan Helsingborg och Kristianstad. Det blir en service för de som är på resande fot, säger Ronny Nilsson (S) som är kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen vill vara snabba med beslutet för att stationen ska placeras i Perstorp. En förutsättning är dock att Länsstyrelsen beviljar medel ur Klimatklivet, som ger stöd åt lokala klimatinvesteringar, med minst 450 000 kronor. Den totala investeringskostnaden uppgår till 1,25 miljoner kronor.

– Förhoppningen är att det kommer gå snabbt att få stationen på plats, under året, säger Ronny Nilsson.

Han menar att det är positivt med elbils-satsningar.

– Det är en hög investeringskostnad i elbilar för privatpersoner men för tjänstebilar är det möjligt. Det finns även privatpersoner som leasar elbil. Perstorp har kommit långt med att byta ut sin bilflotta till elbilar, säger Ronny Nilsson.

Publicerad 28 February 2018 12:09

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag