Örkelljunga vill ha besök av mobil ungdomsmottagning

ÖRKELLJUNGA.

Ungdomar i Örkelljunga ska få bättre tillgång till en ungdomsmottagning. Det vill kommunen som håller på att undersöka möjligheten.

Kommunen ska utreda om det går att få besök av den mobila ungdomsmottagningen, som Region Skåne står för. Den når ungdomar på de orter där befolkningsunderlaget är för litet för att det ska finnas en permanent mottagning. I mottagningen finns möjlighet till undersökningar, provtagning och psykosociala samtal. I dagsläget måste ungdomar ta sig till Ängelholm för att få tillgång till en ungdomsmottagning. Frågan väcktes från början av Theresa Lindahl (M), ledamot i kommunstyrelsen och , i en motion. Denna fick bifall i kommunfullmäktige och kommunen ska nu undersöka vilka möjligheter som finns.

– Våra ungdomars mående har gått ned. Det skulle vara bra med möjlighet till fler vuxenkontakter, som med kurator. Den här frågan måste väckas, det är inte rimligt att våra ungdomar inte har tillgång till en ungdomsmottagning, säger Theresa Lindahl.

Det hon tog fasta på i sin motion är att det i dagsläget är långt och krångligt för en ungdom att ta sig till en ungdomsmottagning i Ängelholm, speciellt för de ungdomar som bor utanför centralorten.

– Det är inte helt lätt att ta sig till en mottagning. Det här skulle vara en jättebra lösning. Att ungdomsmottagningen skulle vara här i alla fall någon gång i månaden, säger Theresa Lindahl.

Lokaltidningen har tidigare skrivit om ohälsan bland Örkelljungas ungdomar. Fetma och övervikt, psykisk ohälsa, rökning och alkohol, mobbning och trakasserier är några av problemområdena som sticker ut i Örkelljunga.

Publicerad 22 February 2018 11:27

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag