Filmdagar i Bjuv

BJUV. Det har blivit dags för Bjuvs filmdagar.

Av
Martin Wingren

Den 9-10 februari äger Bjuvs filmdagar rum. Det blir ett program med Guldbaggevinnare, regissörbesök och exklusiva förhandsvisningar.

Även workshop, film-quiz, regissörbesök och picknick-bio är några av punkterna på programmet. Filmprogrammet bjuder bland annat på Ruben Östlunds The Square, som vann guldpalmen på filmfestivalen i Cannes, tog hem två vinster på årets Guldbaggegala och är Oscarsnominerad. Med finns också Sameblod, som kammade hem hela fyra guldbaggar.

– Jag är glad att vi har fått till ett så bra program som vi dessutom kan erbjuda besökarna helt gratis. Jag själv ser särskilt fram emot den mörka komedin The Lobster och besöket av regissören Beata Gårdeler. Jag vill också tipsa om thrillern Get Out, för den som är sugen på något spännande!, säger Ingrid Kling, administrativ samordnare på kultur- och fritidsförvaltningen i Bjuvs kommun, i ett pressmeddelande.

Filmdagarna smygstartar tisdagen den 6 februari, då man kan se direktsänd film från Doc Lounge i Malmö. Filmen som visas är Punk Voyage, en dokumentär om Finlands mest älskade punkband, som består av medlemmar med olika funktionsvariationer. Filmen följs dessutom av livesänt besök från regissören och bandet – ställ frågor och få dem besvarade direkt.

Filmdagarna äger rum i Skeneholmssalen i Billesholm och på fritidsgården i Bjuv. Kortfilmspass visas även på kommunhuset i Bjuv. På fritidsgården anordnas programmet i samarbete med Bjuvs ungdomsråd och vänder sig till en yngre målgrupp.

Publicerad 31 January 2018 11:31