Blir semmelpizzan en succé?

Här är pizzerian som tagit fasta på fastan

KLIPPAN. Så här i fastlagsbullens högsäsong kanske det kan vara läge att prova något nytt? Det tog en pizzeria i Klippan fasta på och har introducerat en semmelpizza.

Av
Martin Wingren

En pizza toppad med mandelmassa och grädde – en sådan kan du beställa istället för en Vesuvio eller Capricciosa på 21:ans restaurang och pizzeria i Klipppan. Det är Mona Karipidou, som driver restaurangen tillsammans med sin pappa Efthimios Karipidis, som har varit kreativ och introducerat semmelpizzan på orten.

– När jag gick på konditoriutbildningen i Klippan så hörde jag talas om hybridpizzor. Jag tyckte det var fräckt att prova med en semmelpizza, det finns ju både nachosemla och hamburgersemla sedan innan, säger Mona Karipidou.

Hon har sett att det finns en semmelpizza i Stockholm sedan innan men i Klippan görs den annorlunda.

– I Stockholm har de vetebullen som grund men vi har vanlig pizzadeg, säger hon.

När pizzan varit i ugnen är det dags att spritsa på grädden.

När pizzan varit i ugnen är det dags att spritsa på grädden. Foto: Martin Wingren

Hur har kunderna reagerat?

– Vi har lagt fram smakbitar och folk tycker att den är god men det finns även de som är tveksamma, säger Mona Karipidou och ler.

– Den är tänkt som en efterrättspizza, tillägger hon.

På restaurangen har de fler kreativa idéer som står på listan framöver.

– En nutellapizza, Rocky roads med marshmallow och en After Eight-pizza med päron och choklad, säger Mona Karipidou.

Publicerad 26 January 2018 06:33

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag