DNA-samarbete på gång även i Bjuv

Även andra satsningar ska öka tryggheten i kommunen

BJUV.

Kommunen håller just nu på att se över ett samarbete mot inbrott med polisen och Swedbank och kommer att arrangera informationsträffar senare i början av våren, när det gäller DNA-märkning.

– Det är i sin linda, vi ska hitta lokaler och för diskussioner med banken. Det är en chans att öka tryggheten, säger Anders Månsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Sedan tidigare är fler satsning på ökad trygghet i Bjuv på gång. Bland annat ska ett trygghetsråd bildas. Rådet kommer bestå av organisationer och föreningar som alla arbetar med trygghet i Bjuvs kommun. Det kan vara nattvandrare, ungdomsföreningar, skola, elevhälsa, föräldraföreningar med flera.

– Vi ska rekrytera en trygghetssamordnare och få alla att samverka, skola, polis och myndigheter. Det kan även vara sådana saker som gatubelysning. Vi har bytt ut 4 500 ljuspunkter till led-belysning under tre års tid till en kostnad av 12 miljoner kronor, både i centrum och i villaområden och på cykelstigare, säger Anders Månsson och fortsätter:

– Sedan är den upplevda otryggheten sämre än vad den behöver vara.

Publicerad 23 January 2018 15:48

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag