Entreprenörer sätter sig i skolbänken

ÖRKELLJUNGA.

Ytterligare en näringslivssatsning drar igång i Örkelljunga när första entreprenörsskolan startar.

I början av februari, vecka 6, drar Entreprenörsskolan igång med runt åtta deltagare, som är från olika branscher. Skolan är en del av Leader-projektet Affärsresan, som Matilda Molina är projektledare för.

– Det roliga är att vi gör något i Örkelljunga, annars brukar det vara i Helsingborg sådant händer. Nu kommer Nyföretagarcentrum Nordväst hit istället, säger hon.

Entreprenörsskolan ger både nya företagare och de som funderar på att starta företag inom olika områden en möjlighet att förkovra sig men även en chans att utbyta erfarenheter.

– Antingen är det personer som har en bra idé som man är på gång att sätta igång med eller så har man varit igång ett år kanske. De som är med är allt från plattsättare till audionom, fotspecialist och fotograf. De får lära sig bland annat om skatteregler, försäljning, marknadsföring och ekonomi, säger Matilda Molina.

Det blir sex stycken träffar under våren och till några tillfällen kommer en specialist inom ett särskilt område och delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

– Det ska bli spännande, det är unikt för Örkelljunga. Och det kan leda till samverkan här på orten och att företagare lär känna varandra, säger projektledaren.

En av deltagarna är Petra Jansson, audionom som nyligen öppnat eget i Örkelljunga. Hon har tidigare gått en kurs i nyföretagande och länge gått med en idé om att starta sitt eget företag.

– Jag var med där och lärde mig massor. Nu hoppas jag kunna vidareutveckla företagandet, säger Petra Jansson och fortsätter:

– Det är även kul att träffa andra som sitter på sin egen kammare för att hålla motivationen uppe, jag har ju inga kolleger nu. Ibland behöver man snacka av sig lite. Det ger även en möjlighet att bygga upp ett kontaktnät där man kan hitta fler gemensamma punkter än vad man tror, fast att vi har olika sorters företag.

Publicerad 17 January 2018 10:19

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag