Smaker från Söderåsen nominerad till gastronomipris

Av
Martin Wingren

SÖDERÅSEN. Föreningen Smaker från Söderåsen är nominerad till Skånska Gastronomipriset i kategorin Årets Skånska Destination. Detta bland 30 finalister. Föreningen har anordnat matmarknad i sex år, en gång om året.

– Det känns jättestort att vi har blivit nominerade. Vi är ju bara en liten marknad, säger Elisabeth Hansson som är ordförande i föreningen.

Marknaden äger rum första söndagen i oktober samlar matproducenter från Söderåsen.

– Vi har ökat sett till antal besökare.Vi startade för att vi ville visa upp och lyfta fram Söderåsen. Det finns mycket mat kring Österlen men vi ville visa att det finns mycket i Söderåsen också, säger Elisabeth Hansson.

Föreningen har även inneburit andra fördelar, menar ordföranden.

– Vi nätverkar och diskuterar frågor, det är mycket stöttande och hjälpande, säger Elisabeth Hansson.

Priset tilldelas den eller de som utfört särskilt utmärkta insatser för den skånska mat- och dryckeskulturen. Skånska Gastronomipriset främjar och värnar skånska mat- och dryckestraditioner och belönar skåningar som förvaltar och bär dem vidare. 2017 års jury består av kockarna Tareq Taylor och Titti Qvarnström, krögaren och matentreprenören Nina Christensson, konditorerna Marie Skogström och Jan Hedh, samt spritproducenten Thomas Kuuttanen. Priset delas ut i fem kategorier i samband med en galakväll den 19 januari på Malmö Rådhus.

Här går det att rösta på den du tycker ska vinna: www.malmoakvavit.se/

Publicerad 20 December 2017 16:42

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag