Nya bostäder på gång i Billesholm och Ekeby

BJUV.

Av
Martin Wingren

BJUV. Nya bostäder är på gång att börja byggas i Billesholm och Ekeby. I Billesholm blir det marklägenheter och i Ekeby ett flervåningshus.

Under 2018 kommer marklägenheter att projekteras i Billesholm och i Ekeby blir det ett flervåningshus.

– Vi börjar med att uppföra 7 marklägenheter i Billesholm enligt en gammal detaljplan. Byggstart blir hösten 2018, Därefter rullar byggnationen på när de nya detaljplanerna är klara, säger Mats Nilsson, VD på AB Bjuvsbostäder, i ett pressmeddelande.

I Billesholm finns möjligheter att uppföra cirka 20 stycken marklägenheter med 2-3 rum på cirka 60-70 kvadratmeter. Platsen där lägenheterna byggs blir mellan Västergatan och Knutsgatan.

I Ekeby blir det ett punkthus vid Bjerringsväg 3-5. Huset byggs i 4-5 våningar med 16-20 lägenheter. Även här blir det två- och trerumslägenheter. Samtliga marklägenheter och 1:a våningen på punkthuset får en liten täppa med uteplats.

Den fortsatta byggnationen i Billesholm och Ekeby beräknas starta 2019. Kundgruppen som Bjuvsbostäder vänder sig till är framförallt äldre som vill lämna sina villor.

– Samtidigt kan yngre familjer köpa villor till ett bra pris. På det viset få vi igång flyttkedjorna. Produktionen av en lägenhet skapar nytt boende för flera familjer i flera led. I slutänden ökar inflyttningen till Bjuvs kommun, säger Mats Nilsson.

Publicerad 18 December 2017 16:26

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag