2 500 fastigheter på landet ska få fiber

ÖRKELLJUNGA. Fiber ska byggas ut i Örkelljunga så att även landsbygden täcks in.

Av
Lokaltidningen

Nu ska 2 500 fastigheter på landsbygden nås av fiber. Örkelljunga kommun och företaget IP-Only skrev i våras ett samverkansavtal och nu fördjupas samarbetet.

– Fibernätet skapar möjligheter, och vi är en av de kommunerna som ska utnyttja dem mest. Vi ser att denna satsning främst har två stora fördelar för kommuninvånaren. För det första får denna ett snabbt och stabilt nät, vilket möjliggör inte bara arbete på distans utan att verksamheter kan finnas kvar på landsbygden med samma villkor som i tätorten. För det andra öppnar detta upp för morgondagens e-hälsolösningar som gör sjukvården mer tillgänglig, säger Carina Zachau, kommunstyrelsens ordförande i Örkelljunga, i ett pressmeddelande.Första spadtaget i den gigantiska fiberutbyggnaden togs nyligen och innebär bland annat följande.

Hela Örkelljunga landsbygd med 2 500 fastigheter – fritidshus, permanentboende och företag – har erbjudits anslutning.

– Vi har många samhällsviktiga samarbeten med kommuner och är glada över att Örkelljunga har blivit en av dessa. En naturlig fortsättning på fiberutbyggnaden är att fylla nätet med innehåll som verkligen betyder något för medborgarna, och sjukvårdstjänster över ett snabbt, säkert och stabilt nät är ett sådant exempel. Vårt samarbete med Örkelljunga har detta breda synsätt, något vi är övertygade kommer att betyda mycket för kommunmedborgarna, säger JC Svensson, regionchef syd på IP-Only.

Publicerad 12 December 2017 10:16

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag