Satsningar på hälsa i Perstorp

PERSTORP.

Perstorpsbornas chanser till ett ökat välmående och bättre hälsa ökar under 2018. Uggleområdet ska stå klart med ny idrottshall, utegym och nyrenoverat hälsotek. Samtidigt slår kommunens första privata gymaktör upp portarna.

Av
Diana Larsson

– Hälsoteket på Ugglebadet öppnar strax efter nyår. Håll koll på hemsidan och entrédörren för exakt datum, säger Arne Eliasson, badchef.

Hälsoteket har varit stängt under hösten för att byggas ut, renoveras med nytt golv, väggar, tak och belysning samt blir det en del ny styrketräningsutrustning.

– Lokalerna är mycket ljusare och luftigare än tidigare. De som varit här tidigare kommer inte att känna igen sig.

Gymägarna David Skinner och Mimmi Brosten tar Hälsoprofilen till centrala Perstorp. Öppning sker tidig vår.

Gymägarna David Skinner och Mimmi Brosten tar Hälsoprofilen till centrala Perstorp. Öppning sker tidig vår. Foto: Paola Nordgren

Att hälsoteket varit stängt under hela hösten har skapat irritation bland besökarna något Arne Eliasson har full förståelse för. Den långa väntan förklaras med att det är samma byggare som sköter renoveringen som bygger sporthallen.

– För de som haft sina kort frysta så kommer motsvarande tid som vi haft stängt att läggas till vid nyöppningen plus lite till, säger Eliasson.

I centrala Perstorp, rättare sagt vid torget längs Köpmansgatan öppnar David Skinner och Mimmi Brosten upp Hälsoprofilen under tidig vår. Det blir Perstorps första privatägda gym med samma koncept som Hälsoprofilen kör på T4-området i Hässleholm.

– Vi är angelägna om att expandera och när vi sett oss omkring har vi fastnat för Perstorp.

I somras köptes fastigheten som tidigare inhyst såväl systembolag som vvs-butik och en omfattande renovering har gjorts.

– Vi satsar mycket på Perstorp och det är ett väldigt genomtänkt beslut.

Omkring 600 kvadratmeter i två plan inreds nu i exklusiv stil. Hälsoprofilen satsar mycket på gruppträning för alla. Största målgruppen är vanliga motionärer som tränar för att må bra och värdesätter en trivsam miljö.

– Vi har fått mycket positiva reaktioner hittills, men vi har en lång marknadsföringsplan framför oss så håll utkik.

Publicerad 08 December 2017 00:00

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag