Pippi avdramatiserade första tandläkarbesöket

KLIPPAN.

För att ge barnen ett positivt första intryck av tandläkarbesöket, bjöd Folktandvården i Klippan in till barnkalas i samband med undersökningen för 3-4-åringar.

Barnen fick möta både Pippi Långstrump och tandfen, som tandsköterskorna Lizette Sonesson och Karoline Reinholdz klädde ut sig till. Vid tre års ålder är det nämligen dags för första undersökningen.

– Jag fick idén när jag besökte Folktandvården i Helsingborg som hade arrangerat barnkalas tidigare. Det är ett sätt att avdramatisera tandläkarbesöket och ge ett positivt intryck, säger Lizette Sonesson, som redan klurar på en fortsättning nästa år, och fortsätter:

– Så blir det inte lika jobbigt nästa gång. Fast när de kommer hit nästa gång kanske de blir besvikna för att inte Pippi är här då, säger hon med ett skratt.

Elia-Lo Kemppainen på besök hos tandläkare Treska Khudur.

Elia-Lo Kemppainen på besök hos tandläkare Treska Khudur. Foto: Martin Wingren

För 3,5-åriga Ellen Karlsson blev besöket lite lättare genom initiativet, menar mamma Frida.

–Vi har övat hemma innan och räknat tänder. Men det här var en smart idé, säger hon.

För tandläkaren innebar barnkalaset ett lättare arbete.

– Det blir mer spännande för barnen att gå till tandläkaren, att de får se oss så här istället för att det bara är sjukhuskläder. Nästa gång de kommer hit så tycker de inte det är så jobbigt, säger tandläkaren Treska Khudur som hade på sig en glittrig grön utstyrsel.

Tandsköterskorna Karoline Reinholdz och Lizette Sonesson svidade om till tandfen respektive Pippi Långstrump.

Tandsköterskorna Karoline Reinholdz och Lizette Sonesson svidade om till tandfen respektive Pippi Långstrump. Foto: Martin Wingren

Publicerad 08 December 2017 10:36

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag