Bjuv går med i räddningsförbund

BJUV.

Nu har Bjuv tagit beslut om att gå med i Räddningstjänsten Skåne Nordväst. Från och med den 1 januari 2019 är det tänkt att kommunen är med.

Bjuv har sedan tidigare varit med i ett förbund med Landskrona och Svalöv. Frågan om fördjupad samverkan inom det större förbundet Räddningstjänsten Skåne Nordväst blev aktuell under våren 2017, där de kommuner som inte är medlemmar i förbundet erbjudits möjlighet att analysera förutsättningarna för ett eventuellt medlemskap i förbundet från den 1 januari 2019. Anledningen uppges vara stora utmaningar i framtiden som kräver samverkan. Såsom klimatförändringar, försämrad ekonomi, mer komplicerade transportsystem, terror, rekrytering, kompetensförsörjning, demografi och social oro.

– Vi ser många fördelar med att Bjuv går med, bland annat kan vi tillsammans möta upp den komplexa riskbilden som samhället består av, vi skapar en resursstark räddningstjänst som kan möta framtiden och vi kan dra nytta av stordriftsfördelar. Tillsammans kan vi öka tryggheten i kommunerna, säger Christer Ängehov, förbundsdirektör i Räddningstjänsten Skåne Nordväst, i ett pressmeddelande.

Åstorp och Klippan har tackat nej till att gå med i räddningsförbundet.

Publicerad 05 December 2017 11:20

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag