Livsmedelsproduktionen lever vidare i Bjuv

"Hoppas på nya arbetstillfällen"

BJUV. Företaget Foodhills AB och Bjuvs kommun ska teckna en avsiktsförklaring med syftet att bilda en livsmedelsanläggning i Findus gamla lokaler i Bjuv. Något som skulle kunna skapa flera nya jobb, enligt Region Skåne.
– Om man jämför med vad som hände i Lund med Astra Zeneca och Medicon Village, så skapas förutsättningar för nya små och medelstora företag. Där har skapats hundratals nya jobb så om allt går väl även i Bjuv så skulle det kunna bli nya arbetstillfällen där, säger Lennart Svensson som är regional samordnare på region Skåne.
Livsmedelsanläggningen ska fokusera på så kallad cirkulär livsmedelsproduktion, där restflödet från ett företag tas om hand av ett annat.
Företaget Foodhills AB etablerade sig i Bjuv i januari. Företaget producerar frysta livsmedel. Men det ska inte bli ett nytt Findus, uppgav styrelseordföranden och lantbrukaren Bengt Persson för Sveriges Television i en intervju i mars. Nu förtydligar han:

– Vi ska bygga en industripark med små och medelstora livsmedelsföretag. Vi för samtal med ett tjugotal företag.
Foodhills tänker utveckla fabrikslokalen och se till att allt fungerar.
– Sen kommer vi nog själva eller tillsammans med några andra att producera grönsaker i någon form, säger Bengt Persson. Det finns två produktområden som växer kraftigt just nu, fisk och grönsaker.

Publicerad 19 April 2017 10:32

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag