Nu gör Rögle det lättare för sig

Går för femte raka segern i tisdagens match mot Linköping

Av
Mikael Öhrn

ÄNGELHOLM. Tretton raka förluster och endast två inspelade suddenpoäng har blivit till fyra raka segrar och elva poäng. På tisdagskvällen gästar tabellfyran Linköping Ängelholm.
Med åtta omgångar kvar att spela av SHL och tio poäng upp till Örebro på rätt sida om det nedersta strecket, är varje match som är kvar en måstematch för Rögle. Med framför allt de tre fullpoängarna i förra veckan i ryggen är det ett Rögle med stärkt självförtroende som kommer till spel i kvällens drabbning med Linköping.
- Det är jäkligt skönt att vi har lyckats vända på det här. Nu gäller det att inte vara nöjda utan bara fortsätta, säger Anders Lindbäck, som vaktade kassen i förra veckans tre segermatcher och har fått nytt förtroende mot Linköping, till Rögle-TV på Rögles officiella hemsida.
Han menar att det är små detaljer som har gjort att Rögle lyckats vända på skutan.
- Så har det varit hela tiden. Vi har förlorat på att vi har gjort för många små misstag på enkla sätt och nu de sista matcherna har vi gjort det bra, säger han och fortsätter:
- Jag har bara fått ta hand om returer och de här farliga genomspelen. Det blir skillnad.
Att självförtroendet fått sig en skjuts gör förstås också sitt.
- Det syns mycket i grabbarna och gör otroligt mycket. Det är kul och något vi får fortsätta bygga på.
Senaste mötet lagen emellan, uppe i Linköping, slutade med uddamålsseger 2-1 för motståndarna. En tajt och jämn match är att förvänta sig igen.
- Det är vad vi kommer vänta oss igen. Vi måste hela tiden ligga ett snäpp bättre och jobba vidare på de här detaljerna jag pratade om, så ska det nog bli kul imorgon också (läs ikväll tisdag), avslutar han.
Det är nedsläpp i Lindab Arena 19.00 på tisdagskvällen.

Publicerad 21 February 2017 12:54

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag