Karpen simmade hem efterlängtad medalj

SIMNING. I kvalet till riksfinalen slogs det rekord till höger och vänster. I Sumsim-finalen blev det silvermedalj och så klart en rad nya rekord.
– Det är svårt att fatta och samtidigt fruktansvärt roligt, säger Sandra Olsson, ordförande i KK Karpen.

De unga talangerna i vattnet slog både person- och klubbrekord. Linnéa Persson deltog i tre distanser där det blev en andraplats på 100 meter fjärilsim och nytt klubbrekord för ungdomar och damer på 1:05,76. Linnéa sänkte också klubbrekord och personbästa med en sekund med tiden 2:43,59 på 200 bröstsim (tionde plats) och några hundradelar, 2:28,23, på 200 medley (elfte plats).
– Det var länge sedan vi vann en Sumsim-medalj. Under mina fjorton år i klubben har ingen nått en pallplats. Åh, vad stolt jag är, utbrister Sandra Olsson.

För tjejerna i lagkappen blev det klubbrekord med 4:34,96 på 4x100 medley. Vilma Rudolf, Emilia Olsson, Clara Aronsson och Linnéa Persson tog en tiondeplats i klassen F14 och yngre. Nu blir det välbehövlig vila över julen innan fler tävlingar väntar. Först ut är senior-GP i Malmö i januari dit Linnéa Persson lyckats kvala in som 14-åring.

Sedan väntar Stockholm Swimopen för Linnéa och resten av tjejerna i lagkappslaget och i sommar blir det Sumsim utomhus i 50-metersbassäng för, i skrivande stund, Linnéa Persson, Emilia Olsson, Vilma Rudolf och laget.
Innan dess blir det fest och firande med tanke på det fina resultatet i Sum-Sim.
– Jag lovade att baka en tårta om det gick bra i Sumsim. Det löftet måste jag hålla, för detta måste ju självklart firas, säger Sandra Olsson.

Publicerad 10 December 2016 08:00