Åstorp/Kvidinge utmanar den allvenska toppen

INNEBANDY. Åstorp/Kvidinge IBS har lärt sig av sina misstag. De har synts av under hösten, inte minst topplaceringen i allsvenskan södra.
– Vi tror på oss själva, bibehåller lugnet och tappar inte det defensiva arbetet, säger damlagets tränare Thomas Hansson.

I fjor slarvades det mycket menar Hansson som tyckte laget hade allt för djupa dalar i spelet.
– Det blev lite kniven mot strupen för oss. Vi bjöd in motståndarna för enkelt och innan vi visste vad som riktigt hänt hade vi fått tre-fyra bollar i baken. I slutet av säsongen ryckte vi upp oss och tog mer och mer poäng.

I år har laget hittat rytmen. Ett tydligt bevis är i skrivande stund fjärdeplatsen i allsvenskan södra och att poängdrottningen Linda Augustsson är tvåa i poängligan och näst bäste målskytt räknat på alla fyra allsvenska serier.
– Linda hade lite tufft att producera förra året, men under sin andra säsong i Åstorp/Kvidinge har hon landat i vårt sätt att spela innebandy. Jag tror vår fina glädje och gemenskap i laget har fått igång henna, fast jag tror nog att hon har minst en växel till att lägga i, konstaterade Thomas Hansson.
Truppen byggs av 16 utespelare och två målvakter. Flera gånger om flyttas juniorspelare upp för att få känna på det allsvenska spelet.
– Just nu står vi inte och faller. Skadar sig en spelare kan en junior kliva upp.

På tal om juniorer. Nyligen deltog målvakten Loella Andersson och utespelaren Clara Hansson på landslagsläger där ett kommande U19-landslag ska formas.
– Det är riktigt bra. 30 spelare togs ut från halva Sverige och vi hade två med. Det är jag nöjd med, säger Hansson.
Både Loella och Clara är redan stabila spelare i damlaget som i höst endast förlorat två matcher, mot tabellettan Jönköpings IK och tvåan IBK Göteborg.
– Bara det visar att vi bevisat att vi är att räkna med. Vi hade ett mål att efter halva serien gått skulle vi ha vunnit hälften. Det har vi slagit med råge. Nu satsar vi på att hålla oss kvar.
Idag ställs Åstorp/Kvidinge mot tabelltrean Pixo Wallenstam IBF. Vid seger klättrar Åstorp/Kvidinge minst en placering.

Publicerad 04 December 2016 08:00