Fler lag deltar i Klippans Luciacup nummer 17

FOTBOLL. Till helgen vankas en klassisk turnering för unga när Klippans FF för 17:e gången anordna Klippans Luciacup.
Imorgon lördag inleder P9-klassen cupen med matcher med start klockan 8. Sedan rullar det på resten av veckan för att avslutas kommande helg med lite äldre åldersklasser. Cupen har blivit omåttligt populär bland främst nordvästskånska klubbar.
– Jag tror det uppskattas att varje åldersklass avgörs under samma dag och slippa återkomma en annan dag för att spela finaler. På sex-sju timmar har spelarna lirat både gruppspel och finaler. Samtidigt har vi fått bra respons på vår organisation, ett brett utbud i vår kiosk och Idrottshallen som har hög komfort och bra med sittplatser, säger Klippans Förenade FF kanslist Lasse Fors.
I år har endast skånska klubbar anmält sig till spel, men tidigare år har allt från halländska och småländska lag varit med. Klippans FF deltar med flest lag, 13. Näst flest har Helsingborgs Östra IF och Ekets Goif med vardera fyra lag. Totalt är det 40 klubbar fördelat på 102 lag som de kommande två helgerna gör upp titeln i Klippans Luciacup.
– Det är fler lag än i fjor och det visar på att det är en väldigt omtyckt cup. Vi ligger rätt i tiden med vårt upplägg där flera andra cuper tvingats lägga ner. När sista matchen spelats den 11 december tar Åstorp och Billesholm vid med sina egna cuper. Så det vankas mycket fotboll nu, berättar Lasse Fors
I Luciacupen spelare de yngsta från sju till tio år matcher utan tävlan och de äldre, från elva till sexton, tävlar om pokal och seger.
– Vi är varma i kläderna inför det 17 året av Luciacupen. Den har hängt med länge och det spinner på fint, säger Lasse Fors som ser fram emot årets cup.

Klippans Luciacup

40 klubbar är anmälda med totalt 102 lag i olika åldersklasser.


Så spelas cupen i Klippans idrottshall

Lördag 3 december: P9, P11 (klockan 8-19)

Söndag 4 december: P10, P12 (klockan 8-19)

Fredag: 9 december: P16 (klockan 20-22)

Lördag: 10 december: F7-8, P14 (klockan 8-19)

Söndag 11 december: P8, F11 (klockan 8-19)


Arrangörsklubben Klippans FF deltar med lag i P8, P9, P10, F11, P11, P12, P14, P16

Publicerad 02 December 2016 16:00