Thommy är Helsingborgs svar på Sinatra

EKEBY/HELSINGBORG. I höst firas minnet av Frank Sinatra, som skulle ha fyllt 100 år, världen över. I Sverige är artisttrion Christer Sjögren, Kristin Amparo och Andreas Weise huvudartisterna som ska ut på en turné i sin hyllning till musikikonen.

För att spetsa till showen lite extra har de sökt en lokal Frankie Boy till varje ort. På Helsingborgs Arena är det ingen mindre än Ekebymusikern Thommy Persson som kliver upp på scen den 16 december. ”Helsingborgs Sinatra” är exalterad över det hedersamma uppdraget.
– När jag pratade med arrangören så blev jag riktigt stolt när han sa att jag var den ”Outstanding bästa” av alla som sökt i hela Sverige. Det är ju så klart jädrigt roligt att få höra det.

Frank Sinatra har haft en plats hos Thommy Persson sedan han började med musik och han menar att låtar som ”My way” och ”New York, New York” aldrig kommer att dö ut.
Känslan att få stå på scen med Sjögren, Weise och Amparo är så klart hedersamt särskilt Christer Sjögren som Thommy följt sedan 60-talet.
– Det ska bli otroligt roligt. Jag minns att jag såg honom sjunga i Pelles orkester i Kågeröds Lund när jag var 14, 15 år och redan då fängslades jag av hans röst. Numera kan jag hans repertoar bortsett från den nedersta tonen, men så har jag andra toner upp så det kan alldeles säkert bli en rolig sättning.

I detta nu vet Thommy Persson inte vad han ska sjunga. Det bestäms först den 10 november när alla lokala Frank Sinatrasångare ska träffas i Stockholm.
– Jag hoppades på att få ”My way”, men det vet jag att det inte blir. Får jag önska så blir det ”Fly me to the moon”, eller ”New York, New York”. Roligast är att få en låt jag redan kan, men ingenting är omöjligt.

Publicerad 12 September 2015 08:00