Historiskt bygge tar fart

Första spadtaget för allhallen

ÖRKELLJUNGA. Nu har bygget av Örkelljungas nya allhall dragit i gång. Det första spadtaget togs förra måndagen med Carina Zachau, kommunalråd, Magnus Håkansson, kommunfullmäktiges ordförande och Johanna Quist, projektchef för Byggmästar"n Skåne vid spaden.
– Detta är ett av de största projekten sen jag vet inte när och för investeringar på 42-43 miljoner får man gå väldigt långt tillbaka, säger Carina Zachau och tillägger glatt:
– Det har varit en lång process, men nu är vi äntligen här.

Arbetet med en ny idrottshall i Örkelljunga påbörjades redan 2008. 2010 togs nya tag med studiebesök och man började räkna på bygget. Då hamnade summan på 80 miljoner något som snävats in ordentligt för att möta kommunens förutsättningar.
– Det blir inget skrytbygge utan en funktionell hall i Örkelljungas mått, säger Magnus Håkansson.

Planeringen har tagit lång tid, men Magnus Håkansson menar att det är bättre att det tar tid och att alla har möjlighet att vara med och påverka. Ett exempel på när föreningarna sagt sitt är läktarna.
– Vi har hela tiden tänkt fasta träbänkar på läktaren, men när allting var ritat och klart så tyckte föreningarna att det skulle vara fällbara stolar istället. Klockan var verkligen fem över tolv, men vi hann ändra det i sista stund, säger Carina Zachau.

Markarbetet har påbörjats och Johanna Quist berättar att nu banas det av för att förbereda för plattan. I juni ska socklar och ytterväggar vara på plats.
– Nu är det en bra tid att börja bygga och vi jobbar för att få det tätt till vintern.
Allhallen beräknas vara klar i augusti 2016 och Carina Zachau tror att hallen blir den nya mötesplatsen och att den gör kommunen attraktiv för alla åldrar.

Allhallen...
... kommer att innehålla en idrottshall och en blackbox. Idrottshallen blir större och högre än den nuvarande och den blir godkänd för alla elitinomhusidrotter. Hallen är dimensionerad för 800 personer och har en läktare med cirka 400 sittplatser. Blackboxen rymmer 150 personer och kan användas till aktiviteter som dans, musik, bio, uppträdanden samt konferenslokal. Det blir också två replokaler för lokala band och kansli för föreningarna.

Publicerad 03 May 2015 09:00

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag