Sammanlagt 160 000 kronor delades mellan de tolv föreningarna som alla ansökt om medel för att kunna genomföra sina spännande projekt. När checkarna överräcktes berättade de om sina olika satsningar som innehöll allt från konflikthantering till målvaktsträning och stärkt gruppdynamik. Foto:Diana Larsson

Sammanlagt 160 000 kronor delades mellan de tolv föreningarna som alla ansökt om medel för att kunna genomföra sina spännande projekt. När checkarna överräcktes berättade de om sina olika satsningar som innehöll allt från konflikthantering till målvaktsträning och stärkt gruppdynamik. Foto:Diana Larsson

Klirr i klubbkassan

KLIPPAN/PERSTORP/ÖRKELLJUNGA. Tolv föreningar fick extra klirr i klubbkassan sedan de valts ut som stipendiater vid Sparbanksstiftelsens höstutdelning. Föreningarna delade på 160 000 kronor och de symboliska checkarna delades ut i torsdags.
Svenska Motorklubben i Örkelljunga 15 000
– Vi har haft så mycket inbrott och skadegörelse i vår bod vid rc-banan att vi måste köpa en stålcontainer som vi kan låsa in våra grejer i. De har slagit sönder rutor och brutit sig in i boden. Bara förra året blev vi av med grejor för 10 000 kronor.
Lennart Lilja, styrelsen.

Ljungbyheds Scoutkår 14 000
– För att stärka dynamiken ska vi köpa in patrullådor - trälådor där varje grupp har sitt eget stormkök, bestick och plastbyttor. När jag ska ut med mina 10-12åringar så tar vi med oss vår låda. På det sättet lär sig alla ta ansvar för sina grejor och då försvinner diskussionerna om vem som inte diskat.
Camilla Olsson, ledare.

Klippans Badmintonklubb 20 000
– Vi gör en ungdomssatsning där vi ökar kvalitén på träningarna för alla. Detta ska ske genom ledarutbildning både generellt vad gäller barn och ungdomar, men även tränarutbildning. Vi tänker spetsa det med att då och då ta in en kompetent extern tränare.
Stefan Henriksson, ledare.

Ljungbyheds IF 5 000
– Vi ska ha konflikthantering. Ledarna ska lära sig att förebygga konflikter, för med olika lag, olika viljor och viljestarka personer så är det inte alltid lätt. Det handlar om kommunikation, men med ideella ledare och ont om tid så blir det för hetsiga diskussioner där man istället för att lyssna på varandra förbereder sina motargument. Vi vill balansera det ur ett förebyggande perspektiv. Vi ska utnyttja pengarna till att snacka samman oss och ta in en extern föreläsare som lär ut metoder att hantera olika situationer.
Stig Kryhl, styrelsen.

Klippans Gymnastikkrets 7 000
– Vi ska sätta in en ljudanläggning i vår nya träningshall nere på Sågen. Hallen är rätt lång så tanken är sätta in högtalare i taket för att få ett hyfsat jämnt ljud. Vi köper också in mixerbord och förstärkare som ska klara av att hantera externa högtalare vid uppvisningar och tävling i idrottshallen.
Johan Ekenberg, styrelsen.

Floorball Club Viljan, Ljungbyhed, 8 000
– Pengarna går till Projekt Målvakt. Målvakten är en nyckelspelare som lätt kommer i skymundan. Vi har tre jätteduktiga målvakter, men träningen sker i andra hand eftersom det saknas kompetens bland tränare och ledare. Nu ska vi hyra in en extern målvaktsinstruktör och investera i teknisk utrustning för att kunna se vad spelarna gör bra och vad de kan göra bättre.
Susanne Ottosson, ordförande.

Perstorps Atletklubb 79 10 000
– Pengarna går till inköp av ett nytt löparband till vår styrketräningslokal på Centralskolan. Vi har två, men det ena är så gammalt att det är svårt att hitta reservdelar – bidraget är en bit på vägen – de är inte billiga – ett nytt med kvalitet går på omkring 80 000 kronor.
Patrik Brink, styrelsen.

Klippans Friidrottsklubb 8 000
– Pengarna går specifikt till en buss för att de ungdomar som vill ska kunna följa med och tävla i Best Western games - en av Sveriges största inomhustävlingar som hålls i Växjö den 17-18 januari. Fler kommer ut och tävlar och det blir en social grej som det snackas om länge.
Jonas Kronkvist, styrelsen.

FC Örkelljunga 8 000
– Det har varit en mycket jobbig höst för vår del. Någon oärlig person stal våra grejor, högtalare och alltihopa. Vi har fått stå och skrika när det varit match så med dessa pengar hoppas vi på en lugnare vår med ett nytt speakersystem.
Bengt Mattsson, styrelsen.

Östra Ljungby IF 20 000
– Vi vill få med så många som möjligt i föreningslivet. Vi ska utöka vårt samarbete med Pilagårdsskolan där vi bland annat har möten för elever och föräldrar om vår förening. Nästa möte är den 20/1 klockan 19. Vi håller också i ”prova på” dagar. Pengarna ska användas till informationsblad och utrustning som bollar och matchkläder.
Marcus Hansson, styrelsen.

Klippans Taekwondoförening 10 000
– Många av våra medlemmar är talanger som vi vill ha med ut på tävlingar. Inköp av tävlingsutrustning har blivit en klassfråga och för att fler ska kunna följa med ska vi köpa in några set med tävlingsutrustning för utlåning.
Linus Djurberg, tränare.

Örkelljunga Volleybollklubb 35 000
– Vi körde en test för snart två år sedan som föll väl ut där vi ordnade aktiviteter för ensamkommande flyktingbarn. I vår klubb är alla lika värda och stipendiet är ett bidrag till att utöka Lars Haraldssons i dag 40-procentiga tjänst som tränare. I dag har vi ett glapp mellan ungdomslagen och elitlaget. Alla är ju inte elitspelare så när ungdomarna är kring 15 år slutar dem. Vi jobbar för att starta ett lag för dessa.
Zacharias Fransson, ordförande.

ÖVK fick 35 000 kronor - pengar som ska användas till uppstarten av ett nytt lag.Foto:Diana Larsson

ÖVK fick 35 000 kronor - pengar som ska användas till uppstarten av ett nytt lag.Foto:Diana Larsson

Publicerad 11 January 2015 12:00