Schackundervisning, ledarutbildning, allsång... Föreningslivet i Bjuv och Åstorp gladdes över de ekonomiska tillskotten. Foto:Diana Larsson

Schackundervisning, ledarutbildning, allsång... Föreningslivet i Bjuv och Åstorp gladdes över de ekonomiska tillskotten. Foto:Diana Larsson

Rejält klirr i klubbkassan

SÖDERÅSEN. Det var betydande summor som bytte ägare när Sparbanksstiftelsen Skåne genomförde vårens utdelning. Det lokala föreningslivet både inom kultur och sport mottog varmt de symboliska checkarna. De ekonomiska tillskotten är välbehövda och gör skillnad.

Åstorps Schacksällskap
10 000 kronor
Föreningen söker med ljus och lykta efter ett ökat intresse för schack. Det är inte lätt, men de ser en ljusning. Klubben arbetar med schackundervisning i skolorna.

Söderåsens Golfklubb
10 000 kronor
Pengarna går till klubbens tränare och juniorer. Tanken är att alla juniorer ska få åka på sommarläger.

Åstorps Riksteaterförening 20 000 kronor
Föreningen vill hjälpa till att göra Åstorps centrum till en mötesplats. Därför ordnar de i sommar allsångskvällar på torget – en aktivitet som kommer många till gagn.

Bjuvs Brottarklubb
15 000 kronor
Klubben har tagit tag i den insomnade traditionen att åka på läger. Medlemmar, familj, kompisar, alla som vill får följa med, som en del i arbetet med att få in nytt folk. Förra årets läger blev en sådan succé att första helgen i september redan är bokad.

Friluftsfrämjandet Söderåsen 14 000 kronor
Barngrupperna börjar komma upp i åldern där det är dags att ge sig ut på äventyr. Pengarna går till inköp av stormkök, tält och annat för att klara av lägerlivet.

Senior Singers 4 000 kronor
Sånggruppen med 21 medlemmar ska upp till SPF:s körträff på Sommarlust i Kristianstad. Pengarna går till leasingen av en buss för att underlätta färden dit.

Åstorps Gymnastikförening 10 000 kronor
För de välbehövda pengarna ska det satsas på nya grupper och inköp av redskap. Föreningen har flera härliga projekt framför sig.

Söderåsens Ryttarförening 10 000 kronor
Pengarna ska spenderas på att erbjuda medlemmarna tränare på hemmaplan. Istället för allt krångel med att ta sig till träningarna tar de tränarna till sitt ridhus.

Kvidinge Föreläsningsförening 10 000 kronor
De vill nå ut till en yngre publik och detta ska ske genom föreläsningar som riktar sig mot kategorier som hästar, friidrott…

Pensionärernas Bowlingklubb BK-74 5 000 kronor
Pengarna går till ett kulturellt ändamål i form av underhållning på klubbens 40-årsjubileum. Detta för att förbättra den goda sammanhållningen ytterligare.

Örkelljunga Volleybollklubb 10 000 kronor
Det satsas på ledarutbildning och utrustning ska köpas in till ungdomsverksamheten.

PRO Perstorp 5 000 kronor
Det välgörande ändamålet är inköp av en diskmaskin. Medlemmarna är gamla och trötta. Tanterna vill inte diska längre och gubbarna ”kan” inte hjälpa till för de ser ju inte smutsen.

Ljungbyheds IF
15 000 kronor
Ledarutbildning för ungdomarna och en liten slant går till klubbens 75årsjubileum 2015.

Klippans Gymnastikkrets 10 000 kronor
Träningslokalen behöver utvecklas för att upprätthålla krav med till exempel skyddsmattor.

Klippans Simsällskap
10 000 kronor
Pengarna går till ett simläger i Falkenberg i augusti.

Färingtofta IK
10 000 kronor
Ledarutbildning för ungdomstränarna, ett knatteläger och olika aktiviteter. Pengarna går till lite smått och gott för alla barn i föreningen.

Vedby Rönne IF
15 000 kronor
Barn och ungdomar i föreningen ska få ännu mer möjlighet till bra träning genom ledarutbildning, möjlighet att ta in externa ledare, men också till turneringar.

Åsbo Ryttarförening
10 000 kronor
Klubben har fått den stora äran att anordna SM i dressyr på Herrevadskloster i augusti.

Klippans FF 10 000 kronor
Introduktionsutbildning för ungdomar, samt inköp av ny träningsutrustning.

Perstorps Golfklubb
10 000 kronor
Klubben vill ha fler ungdomar, men banan ligger inte centralt. Nu ska det köpas in utrustning i form av mattor, klubbor och mindre långtgående bollar för att kunna ta träningen in till byn.

Floor Ball Club Viljan
10 000 kronor
Innebandyföreningen ska satsa på sina ledare, men även på målvakterna.

Västra Sönnarslövs Bygdeförening 10 000 kronor
Föreningen utökar sitt utbud genom att arrangera kulturkvällar i Klöva Hallar.
Klippans Friidrottsklubb 10 000 kronor
Pengarna går till materialinköp då regelverket ändras varje år. I år är det 750 grams diskusar och 500 och 700 grams spjut som köpts in till ungdomsverksamheten.

Ichiban Karate Perstorp
7 000 kronor
Ett träningsläger för ungdomar där klubben samtidigt tror på integrering med vuxna. Några av landets bästa tränare har bjudits in så bidraget går främst till tränararvoden.

Örkelljunga Innebandyklubb 20 000 kronor
Genom projekt Brobyggarna ska klubben komma ut på skolor och försöka få de minsta att engagera sig i sporten.

Smaker från Söderåsen
8 000 kronor
Föreningen står på egna ben sedan Leaderprojektet avslutats. Bidraget läggs på Söderåsens Matmarknad för lokala småproducenter den 5 oktober.

Publicerad 27 May 2014 12:00