Mona Holmberg visar hur en medial rådgivning med tarotkort går till med hjälp av Peter Kårmark. Foto: Christin Andersson

Mona Holmberg visar hur en medial rådgivning med tarotkort går till med hjälp av Peter Kårmark. Foto: Christin Andersson

”Vi vet att andevärlden finns där”

Föreningen Öppet sinne vill sprida spiritualismen

Av
Christin Andersson

BJUV. I nyrenoverade lokaler i utkanten av Bjuv håller den nystartade föreningen Öppet sinne till.
– Vi vill sprida spiritualismen och ge bevis för att andevärlden existerar, berättar Peter Kårmark som tillsammans med Mona Holmberg är initiativtagare till föreningen.

Peter Kårmark och Mona Holmberg har båda varit intresserade av spiritualism i många år och har gått otaliga kurser för att lära sig mer.
– Det är många som har ett andligt intresse i dag och söker sig till olika kurser eller går till medium, säger Mona Holmberg.
Det finns också stora pengar att tjäna.
– Vårt syfte är inte att tjäna pengar. Tanken är att skapa ett center dit intresserade kan komma och få en inblick i medialt arbete. Vi kommer att ha prova-på-kvällar med healing, privatsittningar, medial vägledning med mera. Vi håller även cirklar i medial/personlig utveckling.

Alla kan
Mona och Peter ger både healing, medial rådgivning och håller i seanser. Mona är även regressionsterapeut.
– Som medium är man inte speciellt utvald utan detta är något alla kan göra. Vi är mediala från födelsen men under uppväxten får den delen ofta stå tillbaka för andra saker i vår utveckling. Men man kan öva upp sin intuition och medialitet, säger Peter.
Han fick själv upp intresset för andevärlden när det började hända oförklarliga saker i hans hem. Det kunde smälla i skåp och lådor i köket och vara blött i duschen fastän han inte använt den.
– Folk kan vara lite rädda för det här även om de själva har upplevt saker, eller så är de rädda för att andra ska tycka att de är tokiga.

Var gammelmormor
Peter ville dock veta och sökte andlig vägledning. Enligt honom visade det sig vara hans gammelmormor och nu är hennes ?besök? vanliga inslag i vardagen.
– Det är som att leva med vilken levande person som helst förutom att hon inte har någon kropp. Jag ser, känner och hör henne. Även Mona hade haft upplevelser av olika slag som gjorde henne intresserad av andevärlden och som hon kontaktade medium för att få hjälp med. Båda hon och Peter är helt öppna med sitt lite annorlunda intresse men ingen av dem har blivit negativt bemött.

Blev livrädd
Ett syfte med föreningen är också att avdramatisera det mystiska kring spiritualismen och visa att det är många vanliga människor som är intresserade av andevärlden.
– Här är vi väldigt jordnära. Jag kom själv till en regressionsterapeut en gång som öppnade dörren iklädd Tomas di Leva-kaftan och sa: ?Du har mycket energier med dig?. Jag blev ju livrädd, säger Mona och skrattar.
Både Peter och Mona anser också att man ska ha en hälsosam skepsis när det gäller personer som säger sig vara i kontakt med andevärlden.
– Vi är båda lite skeptiska. Menn vi vet att andevärlden finns där.

Hemsida

Läs mer www.oppetsinne.se.

Publicerad 06 April 2012 03:00