"Det är som en förälskelse"

Hans Svensson berättar om sina böcker

Av
Diana Larsson

Diana Larsson

LJUNGBYHED. Ett tveksamt köp av en bärbar dator öppnade upp en ny värld för Hans Svensson. Plötsligt fick han utspel för sin författartalang när han kunde sitta och skriva varhelst han fick lust.
– Just nu skriver jag på min tredje bok. "Bengt i koma" var Hans först bok och två år senare gavs "Det obrytbara mönstret ut".
Första boken baseras på historien om en man som råkar ut för en olycka och hamnar i koma. Medvetandet skiljer sig från kroppen och ger sig ut på äventyr där han råkar ut för bisarra grejor.
– Den första boken var ganska enkel att skriva, jag hade en idé om hur det skulle vara i stora drag och sedan växte historien fram. Boken är tragikomisk, medan den andra var lite svårare att skriva känslomässigt eftersom jag vävt in vissa delar av det jag själv upplevt.

En förälskelse
Den andra boken "Det obrytbara mönstret" handlar om två olika tider som bindas ihop via en kärlekshistoria med inslag av reinkarnationstro och vissa spökerier.
– Boken blev som en förälskelse, jag kunde bara tänka på den och prata om den. Som tur var hade min familj överseende. Min nya bok är ganska svår att skriva. Jag funderar mer på vilken väg som historien ska färdas för att nå målet.

Inget pengabegär
Skriva är en färskvara och Hans tar fram datorn och skriver fyra till fem dagar i veckan.
– Vissa dagar får jag tvinga mig själv, medan jag andra dagar inte är kontaktbar när jag ger mig in i berättelsen.
Hans ger ut sina böcker på egen hand och njuter av att kunna styra hela processen. Upplagorna är av det mindre antalet, men det är inte pengavärdet som lockar Hans.
– Jag vill att folk ska läsa mina böcker och få sig en funderare.
FOTNOT. Kolla in www.hanssvensson.com om du är nyfiken på hans verk.

Publicerad 26 April 2009 03:00