Ungdomsinitiativs styrelse. Abdirozak Yusuf Mohamed, Adam Runfors, Arian Dushku, Kevin Linquist, Shabir Walid, Olivia Ågren och Yasmina Baladi.
Ungdomsinitiativs styrelse. Abdirozak Yusuf Mohamed, Adam Runfors, Arian Dushku, Kevin Linquist, Shabir Walid, Olivia Ågren och Yasmina Baladi.
FOTO: KLIPPANS KOMMUN
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Nu är goda råd är unga i Klippan

Initiativ ska engagera fler ungdomar i politiken


KLIPPAN. Ungdomsinitiativ Klippan, som är kommunens ungdomsråd, har precis bildats. De engagerade invånarna ska nu börja samarbetet med kommunen för att lyfta de viktiga ungdomsfrågorna.

Sju ledamöter valdes till initiativets styrelse. Två platser finns fortsatt tillgängliga.

– Jag har varit politiskt intresserad men inte politiskt engagerad rätt länge. Det här passar mig perfekt, säger 17-årige Shabir Walid som valdes till ordförande och som pluggar på Procivitas i Helsingborg.

– Jag är född i Afghanistan och kom till Sverige som flykting 2006. Nu hoppas jag att vi i nya initiativet ska kunna bidra i frågor som berör ungdomar och att fler unga i Klippan blir engagerade och vill påverka.

Till vice ordförande valdes Yasmina Baladi

– Jag är mycket glad över att vi har fått igång ungdomsinitiativet, säger kommunalråd Kerstin Persson. Det är viktigt för oss att vi har en bra dialog med ungdomar och unga vuxna i vår kommun och jag tror att vi verkligen kan få till det.

– Ledamöterna som valdes in till styrelsen på söndagens möte är engagerade och duktiga och det ska bli väldigt intressant och roligt att följa dem.


Publicerad: 16. mars 2017 12:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Söderåsen

Startsidan just nu
Missa inte