Genrebild.

Genrebild. Foto: Adobe Stock

Polisen om fårfilmen som sprids: Innehåller felaktigheter

En misstänkt man finns i ärendet

PERSTORP.

En videofilm med fårkadaver sprids just nu i sociala medier. Enligt uppgifter ska fåren ha blivit dödade och lammungar ska ha plockats ut ur deras magar. Nu menar polisen att vissa av inläggen med filmen innehåller felaktiga uppgifter.

Av
Ida Asplund Ådahl

Enligt Facebookinlägget med tillhörande videofilm på dödade får ska upptäckten ha gjorts på midsommardagen på en gård i Klippan. Där beskrivs hur fåren ha fått sina halsar avskurna och magarna uppsprättade samt att lammungar har dragits ut. I samma inlägg påstås att flera personer ska ligga bakom händelsen.

Men vad stämmer egentligen?

Enligt polisen gjordes upptäckten på midsommarafton på kommunal mark, men i Perstorps kommun.

"Det handlar om ett tiotal djur som troligtvis misstänkts ha dumpats på plats som slaktavfall. De avlidna djuren ligger i ett friluftsområde som allmänheten har tillträde till", skriver nordvästskånska polisen på sin Facebooksida.

I ärendet, rubricerat som brott mot djurskyddslagen alternativt brott mot lagen mot foder och animaliska biprodukter, ska det finnas både vittnen och en misstänkt man i 50-årsåldern. En förundersökning har inletts.

"Polisen vill komma i kontakt med fler personer som kan ha sett dumpningen, eller vet mer om händelsen. Vi ber också allmänheten att inte sprida vidare felaktiga och obekräftade uppgifter i exempelvis sociala medier", skriver man.

Publicerad 24 June 2019 00:00