En omfattande polisinsats pågick under onsdagskvällen och natten till torsdagen.

En omfattande polisinsats pågick under onsdagskvällen och natten till torsdagen. Foto: Mostphotos

Biljakt: Försökte köra på polisman

Stor polisinsats: En efterlyst, fem drograttfyllor, åtta ordningsböter och bil i beslag

LAHOLM/NORRA SKÅNE. Ett trettiotal poliser har arbetat med kontroller runt om i Halland, norra Skåne och Småland i natt och under gårdagskvällen. En 22-årig man försökte köra på polisen som inledde en biljakt.

Insatsen som spände över flera kommuner och län gav stort resultat.

– Vi har fem misstänkta för drograttfylla, tre grova olovliga körningar, två olovliga körningar, fem inre utlänningskontroller, åtta ordningsböter. Vi har anträffat en efterlyst och tagit en bil i beslag. Vi har också en rapporterad för vårdslöshets i trafik, säger Jan Jönsson, på polisen i Laholm.

Dessutom genomfördes 425 blåskontroller av nykterhet men alla blåste grönt.

– Ett trettiotal poliser har arbetat med kontroller på 13 platser och flyttat sig runt. Den här gången valde man att ha kontrollerna i inlandet och inte på till exempel E6. Poliser från bland annat Laholm, Falkenberg, Halmstad och Markaryd har deltagit, säger Jan Jönsson.

Under onsdag kväll och natten till torsdagen genomfördes fordonskontroller på mindre vägar i framförallt Laholm, Ängelholm och Markaryd.

På riksväg 15 norr om Knäred vägrade en man i 22-årsåldern stanna på polismans tecken. Istället gasade han rakt mot polisen.

En polisman fick kasta sig undan. De fick köra efter innan de fick stopp på honom.

– En polisman fick kasta sig undan. De fick köra efter innan de fick stopp på honom. Han är misstänkt för brott mot narkotikastrafflagen och olovlig körning. Han misstänks också för försök till misshandel, säger Jan Jönsson.

En kvinna i 35-årsåldern från Laholm stoppades i Voxtorp och visade tecken på att vara narkotikapåverkad.

– I bilen hittades en kniv, säger Jan Jönsson.

Hon är nu misstänkt för drograttfylla och brott mot knivlagen.

Publicerad 17 January 2019 10:26