49-åringen döms till åtta års fängelse efter att ha strypt en 40-årig man till döds.

49-åringen döms till åtta års fängelse efter att ha strypt en 40-årig man till döds. Foto: Mostphotos

Fotbollsfesten slutade med att man ströps till döds

Ska även betala skadestånd till den döde mannens far

BJUV. En 49-årig man döms till åtta års fängelse för att ha strypt en 40-årig man till döds på en gård utanför Bjuv i somras. 49-åringen döms även till skadestånd.

Det var i början av juli i år som några personer samlades för att dricka alkohol och se på fotbolls-VM. Men ett bråk uppstod och situationen spårade ur.

När polis och ambulans kom till platsen anträffades en 40-årig man livlös. Mannens hjärta kom igång efter hjärt- och lungräddning kom hans hjärta igång, men i övrigt visade inte mannen på några livstecken. Senare samma kväll dödförklarades han.

49-åringen, ägaren till gården, greps misstänkt för handlingen och åtalades senare för mord alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Vid huvudförhandlingen hävdade dock 49-åringen att han hade agerat i nödvärn och menade att 40-åringen hade avlidit av sitt fysiska tillstånd och skador han hade fått under en brottsningsmatch männen hade haft.

Helsingborgs tingsrätt slår nu fast att 49-åringen har strypt 40-åringen till döds. 40-åringen ska dock ha knuffat 49-åringen och ska därför inledningsvis haft rätt till nödvärn, men anses ha handlat på ett sätt som varit oförsvarligt. Därför döms han nu till åtta års fängelse för dråp. Mannen döms även till att betala skadestånd om 115 000 kronor till 40-åringens far.

Publicerad 16 November 2018 13:42