Hittade nyfödd kattunge i en plastpåse: "Man blir så förbannad"

Hade dumpats vid en busshållplats

HELSINGBORG/HYLLINGE.

När dottern Thea Ekvall, 15 passerade en busshållplats hördes ljud från buskarna. I en plastpåse låg en nyfödd kattunge.
– Man blir så förbannad, säger mamma Maria Ekvall.

När Thea Ekvall passerade en busshållplats i Hyllinge tidigare i veckan hördes ljud från intilliggande buskar. När hon undersökte det närmare hittade hon en påse, i den låg en kattunge. Hon bestämde sig för att ta med den hem.

Eftersom kattungen var jätteliten och inte hade öppnat ögonen konstaterade familjen att den bara kunde vara någon dag gammal.

– Jag blir så förbannad. Man undrar vad det finns för människor som gör så. Är den lilla varelsen så oönskad hade det varit bättre att de hade steriliserat sin vuxna katt så det inte hade blivit ungar, säger Maria Ekvall.

Egentligen hade familjen Ekvall inte planerat att skaffa katt, men bestämde sig för att behålla den. Sedan katten hittades har Maria Ekvall handmatat den.

– Vi åkte till djursjukhuset och köpte nappflaska. De sa att den skulle ha goda chanser att klara sig om den får mat, värme och kärlek, säger hon.

Men för att ge kattungen de bästa förutsättningarna la Maria Ekvall ut en annons på Facebook där hon sökte en kattmamma till ungen.

– Mest naturligt är att den får vara med en kattmamma och dias tills den är tillräckligt stor att flytta hem till oss igen.

Gensvaret var enormt.

– Det är helt otroligt vad folk har hört av sig. Nu ska vi faktiskt träffa en person vars katt fick ungar för en vecka sedan, så vi hoppas det ska funka.

Familjen har nu polisanmält händelsen.

– Det är självklart att den har blivit dumpad. Jag förstår inte hur man kan göra så, det är helt obegripligt, säger Maria Ekvall.

Publicerad 13 July 2018 07:00