Granqvist blir årets skåning 2018

"Jag är otroligt stolt över att få utmärkelsen"

SKÅNE. Årets skåning 2018 är utsedd och det blir VM-hjälten och Påarpssonen Andreas Granqvist som får ta emot priset. På söndag tar han emot priset i Staffanstorp.

Av
André Kvist

Sedan 2010 har tidningen Kvällsposten och Stiftelsen Skåneländska flaggans dag nominerat ett par stycken kandidater. Därefter röstar tidningens läsare på sin favorit.

Andreas Granqvist tog hem årets utmärkelse med råge, skriver Kvällsposten. Detta framför bland annat Kikki Danielsson, Zlatan Ibrahimovic och Björn Ranelid.

– Det känns jätteroligt. Jag är otroligt stolt över att få utmärkelsen, det är ett tecken på att vi har gjort något fantastiskt med landslaget i kvalet och under den här sommaren. Jag vill framhålla att vi har gjort det som lag och det är kul att få den här utmärkelsen, säger Granqvist till tidningen.

Utmärkelsen "Årets Skåning" har delats ut sedan 1967. Stora personligheter som Rickard Söderberg (2016), Siw Malmkvist (1972) och Nils Poppe (1988) har tidigare fått priset. Förra året var det antikexperten Karin Laserow som vann.

Nu väntar prisutdelning på söndag, skånska flaggans dag, i Staffanstorp på Balders Hage klockan 13. Granqvist tar emot priset klockan 14.30. Utöver äran kommer Granens porträtt hängas på Wall of Fame på Malmö Airport bredvid tidigare års pristagare.

Granqvist kommer nu hem för att spela i Helsingborgs IF, efter fem år i ryska ligan och laget Krasnodar.

Publicerad 11 July 2018 11:56