Kommunvalet 2018: Otänkbara partisamarbeten i Klippan

Vi ställer politikerna mot väggen

VAL 2018. Inför höstens val tar vi pulsen på de lokala politikerna. Vad tycker partierna att det borde satsas på, eller vad är deras hjärtefrågor? Vad skiljer partierna åt? Lokaltidningen ger er svaren.

Fråga 2 i enkätserie till partierna i kommunfullmäktige Klippan: Vilka/vilket partier kan ni inte tänka er att samarbeta med och varför?

KRISTDEMOKRATERNA

SD – därför att Kristdemokratin är ett värdeorienterat parti. Med detta menas en politik som har människovärdet och de etiska grundvärdena i centrum.

MILJÖPARTIET

Vi har inte tagit beslut om samarbete med några politiska partier ännu. SD och MP ligger långt från varandra vad det gäller politiska ideologier.

SVERIGEDEMOKRATERNA

Vi kan tänka oss att samarbeta med alla partier som lägger fram förslag som är bra för Klippans kommun och dess invånare.

CENTERPARTIET

Valresultatet ger vid handen vem/vilka som partiet kommer att samarbeta med. Vi kan inte samarbeta med partier som inte vill eller kan ta ett helhetsansvar för kommunen.

SOCIALDEMOKRATERNA

Vår ideologi skiljer sig markant mot SD:s och därför ser vi inga möjligheter med ett samarbete.

VÄNSTERPARTIET

De partier vi inte kan samarbeta med är de partier som, i de olika sakfrågorna, inte har samma vision som Vänsterpartiet.

MODERATERNA

Vi kan inte samarbeta med de partier som står långt ifrån vår egen ideologi och värdegrund.

LIBERALERNA

Det har vi inte tagit ställning till och är beroende på valresultatet.

Publicerad 10 July 2018 08:00