Narkotikaförsäljning sker öppet vid skola på kvällstid

Polisen: "Brukarna av narkotika blir yngre och yngre"

ÅSTORP. Polisen vittnar om att det råder mer eller mindre öppen narkotikaförsäljning vid Haganässkolan i Åstorp efter skoltid. Den senaste tiden har polisen gjort flera beslag av bland annat cannabis, tramadol och ecstasy.

Av
Anja Degerholm

Områdespoliserna i lokalpolisområde Klippan har under de senaste tre veckorna uppmärksammat och arbetat mot problemet.

– Vi har dokumenterat ett flertal överlåtelser av narkotika i Åstorp och gjort flera beslag av narkotika där gatuvärdet på den beslagtagna narkotikan uppgår till drygt 55 000 kronor. Störst beslag har gjorts av cannabis, men även av tramadol och ecstasy, säger områdespolisen Niclas Duvner.

Enligt polisen uppehåller sig uppemot 20–30 ungdomar i åldrarna 13–20 år inne på skolområdet på kvällstid. Flera av dem är dömda eller misstänkta för ett flertal narkotikabrott och våldsbrott som till exempel rån, utpressning och misshandel.

Polisen har medtagit flera ungdomar för urinprov efter misstanke om narkotikabrott. Testen har påvisat förekomst av cannabis, tramadol och kokain.

– Jag som områdespolis ser en oroväckande tendens att brukarna av narkotika blir yngre och yngre. Vi har haft 14-åringar som vid urinprovet varit påverkade av både cannabis och tramadol, säger Niclas Duvner och fortsätter:

– Jag vet att det i Åstorp finns ungdomar som går i sjunde klass som brukat narkotika och vill be ber er föräldrar och vuxna att vara uppmärksamma på vad som försiggår i Åstorp. Samma bekymmer ser vi även i Bjuv och Klippans kommun och vi vet att det finns kopplingar mellan individerna som säljer narkotika i de tre kommunerna.

Publicerad 15 June 2018 13:47