Efterlängtade slantar: I veckan kommer skatteåterbäringen

Tre miljoner svenskar får dela på 22 miljarder kronor

SVERIGE. Prisa Gud, nu kommer skatteåterbäringen! I alla fall för de tre miljoner svenskar som deklarerat digitalt och anmälde bankkonto innan den 2 maj. Totalt får de dela på 22 miljarder kronor.

Av
Anja Degerholm

Utbetalningarna påbörjades den 5 juni och fortsätter under veckan. Från och med den 4 juni började skickas besked om slutgiltig skatt ut till alla som har digital brevlåda. För den som istället får en papperskopia i brevlådan pågår utskicken i omgångar fram till midsommar.

En miljon svenskar som har digital brevlåda och som deklarerade digitalt innan den 28 mars fick sina pengar redan i april månad.

– De som får sina pengar nu och vill ha dem ännu tidigare nästa år, kan skaffa en digital brevlåda och på så sätt få möjlighet att få sina pengar redan i april, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Totalt har drygt 6,2 miljoner svenskar deklarerat digitalt i år och av dem kommer fyra miljoner personer att få dela på knappt 30 miljarder i skatteåterbäring.

– Vi har sett en tydlig ökning av att allt fler deklarerar både digitalt och tidigt. Det var mer än dubbelt så många som deklarerade digitalt första dagen i år jämfört med sista dagen, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Har du deklarerat digitalt och anmält bankkonto men ändå inte fått några pengar? Det kan bero på att din deklaration är en av dem som tagits ut för granskning. Personer vars deklarationer granskas ska ha fått besked om detta och får sitt slutskattebesked så fort granskningen är klar.

Publicerad 07 June 2018 10:17

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag