Kraftig brand på flyktingboende – en byggnad brann ner

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand

EKEBY.

En större del av ett boende som drivs av Migrationsverket har eldhärjats. Stora delar av byggnaden har brunnit ned.

Av
Andreas Holm

– Det handlar om en fullt utvecklad brand i en villa ombyggd till lägenheter som fungerar som asylboende, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.

Det var under långfredagen vid klockan 22.51 som polis, räddningstjänst och ambulans till Ekeby i Bjuvs kommun. När räddningstjänst kom till platsen konstaterades att branden var fullt utvecklad i huset som har fem lägenheter. Inga personer uppges ha varit kvar utan den som befann sig i byggnaden kunde ta sig ut och larma SOS Alarm.

– Det brinner för fullt i byggnaden, som är u-formad. Vi har fem stationer på plats och försöker begränsa branden så som det är nu, sa Ronny Möller, inre befäl vid räddningstjänst i Helsingborg, till Kvällsposten under fredagskvällen.

Under natten konstaterades att den byggnad som brann inte kunde räddas, utan räddningstjänsten arbetade med att förhindra att elden spred sig. Under tidig lördagsmorgon var branden fortfarande inte under kontroll, men den hade inte spridit sig. Räddningstjänsten räknar med att släckningsarbetet pågår en bit in på lördagen. Räddningsinsatsen avslutades klockan 05.07 men räddningstjänsten är kvar för att undvika att branden tar fyr igen.

– Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning tidigast på tisdag. Platsen måste svalna först så att den är en trygg och säker plats att arbeta på, säger Anna Göransson.

Det är i nuläget okänt vad som orsakade branden. Ärendet rubriceras som mordbrand.

– Vi vet inte vad som orsakat branden. Fram tills att en teknisk undersökning har gjorts rubriceras det som mordbrand, dels därför att det är en bostad där flera personer vistas dagligen. Nu tar utredningsarbetet vid för att försöka klargöra vad som orsakat branden, säger Anna Göransson.

Publicerad 31 March 2018 07:12

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag