Rattfull 42-åring smet från trafikolycka

"Så pass berusad att han inte gick att förhöra"

BILLESHOLM. Den 42-årige mannen smet först från en trafikolycka för att senare omhändertas misstänkt för bland annat grovt rattfylleri.

– Han var så pass berusad att han inte gick att förhöra. Polispatrullen på plats blev tvingade att lob:a (lagen om omhändertagande av berusade personer, reds. amn.) mannen, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Två personbilar var inblandade i en olycka i korsningen Billesholmsvägen/Kungsgårdsvägen i måndags vid 12.30-tiden. En av bilarna, som den 42-årige mannen framförde, smet från platsen. Enligt polisen skadades inga personer i samband med olyckan. En bil fick bärgas från platsen. En halvtimme senare kunde polisen stoppa 42-åringen.

– Genast fattade polispatrullen misstankar om rattfylleri. Mannen var dessutom känd av polisen sedan tidigare och saknade giltigt körkort, säger Åsa Emanuelsson.

42-åringen, som var så pass påverkad att han inte kunde förhöras, fick omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

I veckan har mannen förhörts. Han är nu synnerligen misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och trafikbrott genom smitning från en trafikolycka.

Publicerad 09 March 2018 13:00