Fortsatt halt på de skånska vägarna

Flera olyckor under morgonen – mycket besvärligt väglag i nordväst

SKÅNE. Vinterväglaget ställer åter igen till det i trafiken. Under morgonen har flera olyckor inträffat. Det råder mycket besvärligt väglag i främst nordvästra Skåne.

Av
Andreas Holm

– Ha inte bråttom i trafiken. Det är en förrädisk halka och kör säkert istället för att stressa. Räkna med att du inte kommer i tid dit du ska, det viktiga är att du kommer fram, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Många vägar i nordvästra Skåne har nu på morgonen ett svårt väglag. I området kring bland annat Klippan, Bjuv och Perstorp råder mycket besvärligt väglag enligt Trafikverket. Det är både packad snö och snömodd på vägarna.

Under morgonen har bland annat bilar kört av vägen på E4:an och det är också begränsad framkomlighet på väg 1179 från Annelöv och Möinge efter en singelolycka.

Strax efter 7-tiden körde en personbil av vägen och ner i diket i norrgående riktning på E22 mellan Gårdstånga och Roslöv. Vid 9-tiden fördes en kvinna till sjukhus med ambulans efter en olycka på E22:an i höjd med Vä i Kristianstad.

Strax före klockan 14 fick väg 21 mellan Tyringe och Perstorp stängas av efter en olycka mellan en personbil och lastbil. En person fick föras till sjukhus. Vid 15-iden var vägen åter öppen för trafik.

– Anpassa ditt körsätt efter väglaget. Håll avstånd och tänk på hastigheten för att undvika olyckor. Det är inte kärnfysik utan enkla saker att tänka på, säger Kim Hild.

Enligt SMHI:s prognos väntas snö som övergår i blötsnö eller regn under dagen och mellan en till fyra plusgrader. Fram på dagen väntas uppehåll och under kvällen och natten kan dis eller lokalt dimma bildas. Temperaturen sjunker till mellan tre till sju minusgrader.

Läget på de skånska vägarna under fredagsmorgonen. På de rödmarkerade vägarna råder mycket besvärligt underlag och de gula är besvärligt, eller risk för, besvärligt underlag.

Läget på de skånska vägarna under fredagsmorgonen. På de rödmarkerade vägarna råder mycket besvärligt underlag och de gula är besvärligt, eller risk för, besvärligt underlag. Skärmdump Trafikverket

Läget på de skånska vägarna vid 13.30-tiden på fredagen. På de rödmarkerade vägarna råder mycket besvärligt underlag och de gula är besvärligt, eller risk för, besvärligt underlag.

Läget på de skånska vägarna vid 13.30-tiden på fredagen. På de rödmarkerade vägarna råder mycket besvärligt underlag och de gula är besvärligt, eller risk för, besvärligt underlag. Skärmdump Trafikverket

Publicerad 09 March 2018 00:00