Kvinna misstänks för mord på sin son – släppt på fri fot

Misstankarna kvarstår fortfarande

PERSTORP. Den kvinna som sedan i måndags suttit frihetsberövad misstänkt för att ha mördat sin två-åriga son för sju år sedan, har släppts på fri fot i väntan på utredning. Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock.

Kammaråklagare Helene Jacobsson vid Åklagarkammaren i Helsingborg har under eftermiddagen i dag beslutat häva anhållandet av den kvinna som sedan i måndags varit anhållen skäligen misstänkt för mord på en tvåårig pojke i Perstorp för sju år sedan.

Beslut om häktning skulle ha tagits senast vid lunchtid i morgon, men då åklagaren inte tror sig kunna stärka misstankarna till den högre graden inom en vecka har hon bestämt sig för att inte häkta kvinnan.

– Skälet till att jag inte begär kvinnan häktad är att hon endast är skäligen misstänkt för brottet, det vill säga den lägre misstankegraden. När någon häktas på denna lägre misstankegrad har polis och åklagare bara en vecka på sig för att stärka misstankarna till nivån ”sannolika skäl”. Utredningsläget är dock sådant att jag inte bedömer det som möjligt att stärka misstankarna och nå upp till sannolika skäl. Därmed finns det inte förutsättningar för ett fortsatt frihetsberövande och därför har jag hävt det så kallade utredningsanhållandet, säger kammaråklagare Helene Jacobsson i ett pressmeddelande.

Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock och polisen är fortsatt angelägen om att få in tips rörande utredningen som nyligen togs upp på nytt efter att nya uppgifter inkommit till i ärendet.

Publicerad 15 November 2017 11:44