Succé för Klippanlyftaren – tog sjunde EM-guldet

"Det är alltid lika kul att vinna"

Av
Gustav Persson

TYNGDLYFTNING. Ralf Scott, 60, var överlägsen i veteran-EM. Totalt lyfta han 205 kilo vilket var hela 42 kilo mer än tvåan.

– Det är alltid lika kul att vinna, säger Scott efter sitt sjunde EM-guld.

Under måndagen avgjordes veteran-EM i tyngdlyftning i Halmstad. Klippans Ralf Scott var inför tävlingen sugen på att ta revansch efter vårens andraplats på OS för veteraner på Nya Zeeland. Och revansch blev det.

– Jag är jättenöjd och gjorde mer än jag gjorde tidigare i våras. Framför allt är jag supernöjd med ryck där jag tog ett kilo mer än på Nya Zeeland, säger Ralf.

Under tävlingen har man tre försök i ryck och tre i lyft. De bästa resultaten räknas sen ihop. För Ralf slutade det med 205 kilo, 95 kilo i ryck och 110 i stöt. Det var hela 42 kilo mer än tvåan.

– Nej, det blev aldrig särskilt spännande. Men det vet man aldrig innan. Jag hade prickat formen perfekt och dessutom var det nästan hemmaplan för mig. Det är en fördel att tävla så nära. Jag hade gärna gjort 210 kilo men är väldigt nöjd med hur det blev.

EM-guldet var Ralfs sjunde och dessutom vann han också den internationella tävlingen med lyftare från hela världen som gick samtidigt. Men det är inget snack om att han känner sig mätt.

– Det är alltid lika kul att vinna och man vet aldrig förutsättningarna innan. Det är alltid rävspel när man väger in sig och så. Men mitt mål var att ta guld.

Trots att Ralf har 47 års erfarenhet av sporten och har landslagsrutin från 80-talet finns fortfarande nerven kvar inför varje tävling.

– Jag är alltid lika nervös när jag ska tävla. Har man inte fjärilar i magen inför en tävling ska man strunta i det. Det är alltid lika spännande att tävla och adrenalinet rusar.

Ralf har dock funderat på att lägga ner tävlandet och ett tag var planen att sluta efter EM. Men så blir det inte. Det som väntar nästa sommar är nämligen för roligt för att missa.

– Det blir en spännande sommar. Först är det EM i Budapest i juni och sen VM i Barcelona i september. Målet är förstås guld men mycket kan hända på vägen. Nu väntar i alla fall en lugn period innan jag börjar uppladdningen.   

Publicerad 15 August 2017 12:07

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag