Karin Laserow framröstad till Årets skåning

"Det är i den skånska myllan som jag trivs bäst"

MALMÖ/VOLLSJÖ. Hon är antikhandlaren som blev tv-kändis vid 64 års ålder. Nu kan Karin Laserow även titulera sig Årets skåning.

– Det är i den skånska myllan som jag trivs bäst, säger hon till Kvällsposten, som delar ut priset i samarbete med Stiftelsen Skåneländska flaggans dag.
Karin Laserow är född på Limhamn men bor sedan många år tillbaka på en gård i Vollsjö utanför Sjöbo. Hon jobbade som skol- och barnsjuksköterska men bytte bana när hon träffade blivande maken Kaj, som hade en antikhandel i Malmö.

Vid 64 års ålder debuterade Karin Laserow i tv-programmet ”Bytt är bytt”. Tittarna har tagit hennes färgstarka personlighet till sina hjärtan, men det var långt ifrån någon självklarhet att hon skulle dyka upp i rutan.

– Min första tanke var att gamla tanter inte ska visa upp sig i ett närgånget media som tv. Men jag konfererade med familjen och var faktiskt med och skrev manus till pilotavsnittet, har hon tidigare sagt till Lokaltidningen.se.
Det är Kvällspostens läsare som röstar fram Årets skåning, som firar 50-årsjubileum i år. Och Karin Laserow hade minst sagt tuff konkurrens. Bland årets nominerade kan nämnas en viss Zlatan Ibrahimovic. 
LÄS MER: "Jag skiter i etablissemanget"

Publicerad 17 July 2017 06:00

Lokaltidningen Söderåsens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag